Portalul ofera informatii complete despre persone fizice/juridice autorizate pentru  interventii la inaltime sau in zone greu accesibile de orice natura tehnica - constructii civile sau industriale: tencuieli, reparatii, zugraveli, vopsiri fatade cladiri, refacere, etansare, intretinere fatade sticla, curatare suprafete vitrate, pereti cortina, alucobond, lucrari pe structuri metalice (structuri de sustinere hale, rame metalice), montari antene GSM si alte instalatii emisie/receptie, vopsire si intetinere piloni, stalpi de inalta tensiune, montari panouri publicitare, mash-uri, bannere la inaltime, montari reclame luminoase, casete publicitare la inaltime, montari si demontari ghirlande, decoratiuni luminoase la inaltime, diverse activitati precum taieri si toaletari arbori, montari plase protectie pe versanti stancosi, montaje la inaltime, inspectii tehnice foto si video in locuri greu accesibile etc.

Pasiune si Profit - Alpinism Utilitar

Pasiune si Profit - Alpinism Utilitar

O meserie care necesită lucrul la mari înălţimi nu este pentru orice tip de persoană, fapt pentru care profesioniştii în acest domeniu sunt o raritate. Pavel Bratu, alpinist utilitar de doar doi ani, este pasionat de escaladări şi a găsit în această profesie o şansă pentru a îmbina utilul cu plăcutul. „Consider că trebuie să ai nerv pentru a face acest lucru, dar să dovedeşti şi multă mobilitate şi, evident, să nu ai rău de înălţimi", ne mărturiseşte Bratu. Mai mult, crede că important în această meserie este să lucrezi în echipă şi să ai mare atenţie la echipamentul pe care urmează să-l foloseşti.

Odată ajuns la înălţime, alpinistul utilitar are de îndeplinit diferite sarcini de lucru, în funcţie de tipul de lucrare pentru care este solicitată firma. „Alpiniştii utilitari pot fi repartizaţi pentru lucrările de curăţare a faţadelor, a structurilor înalte, tavane, ornamente etc., dar pot fi alpinişti calificaţi şi pentru lucrări de construcţii la înălţime, precum tencuieli şi zugrăveli, recondiţionări structuri metalice, termoizolaţii, copertine etc.", specifică Marian Spînu. De asemenea, alpiniştii se pot ocupa şi de activităţi de doborâre sau toaletare a copacilor, cereri venite din partea primăriilor.

Între 2.000 şi 2.500 de lei

Veniturile lunare ale unui alpinist depind de firma la care îşi desfăşoară activitatea, cât şi de programul ales. „Programul alpinistului utilitar este de maximum şase ore pe zi, iar veniturile sunt în medie de aproximativ 2.000-2.500 de lei", apreciază administratorul Alpinism Serv.

Conform APAUR, angajatorul are obligaţii legale în a-i asigura echipei securitatea şi sănătatea în muncă. Printre acestea se regăsesc dispunerea evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, elaborarea de instrucţiuni proprii de securitate a muncii, în raport cu activitatea care se desfăşoară. Mai mult, angajaţii trebuie informaţi anterior angajării asupra riscurilor la care vor fi expuşi la job, precum şi asupra măsurilor tehnice şi organizatorice de prevenire necesare, inclusiv cele referitoare la primul ajutor, cât şi să le fie asigurate dotarea, între­ţi­nerea şi verificarea echipamen­telor individuale de protecţie şi ale echipamentelor de lucru.

 

© 2015 Copyright by alpinisti-utilitari.com